wekelijks maandag 19.30-20.30 Hatha Yoga door Loes Zonneveld

wekelijks dinsdag 20.30-21.30 Hatha Yoga door Hakima Potkamp

bijdrage: €36,- per maand

aanmelding of informatie:

loes.zonneveld@ziggo.nl

hakima.potkamp@gmail.com

 

De lessen vinden wekelijks plaats op maandagavond om 19.30 uur en op dinsdagavond om 20.30 uur,

je betaald €35,- per maand.

Voor meer informatie of het afspreken van een (gratis) proefles kun je contact opnemen met:

Loes Zonneveld  (geeft les op maandagavond): loes.zonneveld@ziggo.nl

Hakima Potkamp  (geeft les op dinsdagavond): hakima.potkamp@gmail.com

 

Wat is Yoga

Yoga is een eeuwenoude leer die gaat over balans  en evenwicht tussen lichaam, adem en geest. Door met aandacht in een yogahouding te komen maak je bewust contact met je lichaam en je adem. Je leert hierbij de grenzen en mogelijkheden van je lichaam kennen. Door regelmatig yoga te beoefenen wordt je lichaam soepeler en sterker. Door de ademoefeningen die je in een yogales doet kan de adem zich verdiepen en rustiger worden. Door zo met je lichaam en ademhaling bezig te zijn kan er meer ontspanning in lichaam en geest ontstaan.

Yoga is voor iedereen, je hoeft er niet jong en lenig voor te zijn! Geen mens en geen lichaam is hetzelfde. Waar nodig geven we een aanpassing of alternatief als een yogahouding (nog) niet mogelijk voor je is.

 

Wie zijn wij

Wij zijn Loes Zonneveld en Hakima Potkamp, twee enthousiaste  yogadocenten die al enige jaren met veel plezier yogales geven. We verheugen ons dat we vanaf september yogalessen kunnen aanbieden in het Leopoldskerkje.

Mijn naam is Loes Zonneveld. Door een aantal jaren yoga te beoefenen merkte ik dat yoga mij meer in contact met mezelf bracht en ik voelde mij gezonder en meer ontspannen. Daarnaast raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de oorsprong van Yoga en de filosofie achter de houdingen. Dit was voor mij de aanleiding om de 3-jarige Hatha Yoga Opleiding Limburg te volgen. Sinds 2016 geef ik op diverse plekken met veel plezier yogales. Daarnaast ben ik ook gediplomeerd Yin-Yoga docente en volgde ik een 3-jarige meditatietraining en diverse bijscholingen.

 

Yoga en de yogaleer zijn een belangrijke leidraad in mijn leven. Het is niet alleen een kwestie van “op de mat staan en de asana’s uitvoeren” maar ook de kijk op het leven. Het is mijn passie om mensen in beweging te krijgen en handvatten aan te reiken hoe je zelf bewuster en meer in het “hier en nu” kunt leven.

Mijn naam is Hakima Elisabeth Potkamp. Toen ik op achttienjarige leeftijd mijn eerste yogales volgde ging er een wereld voor mij open. Ik werd me meer bewust van mijn lichaam, mijn adem en wat er in me leefde. Na vele lessen bij verschillende docenten voelde ik de behoefte om me nog meer te verdiepen in de yogahoudingen en de yogaleer. Ik heb toen de opleiding als yogadocent gevolgd bij Yoga Opleidingen Limburg. Hier heb ik ook verschillende bijscholingen gevolgd zoals o.a. de module “Yoga voor ouderen en mensen met een bewegingsbeperking”. Sinds 2011 geef ik met veel plezier yogales. Naast de yogaopleiding heb ik ook meditatie trainingen vanuit het Tibetaans Boeddhisme gevolgd.

 

Yoga en meditatie zijn een liefde voor het leven geworden. Een weg om te leren ontspannen in ieder moment, om met vriendelijkheid naar jezelf en anderen te leren kijken en te leven in aandacht. Als yogadocent hoop ik iets van deze liefde door te kunnen geven.