zaterdag 16 november 20.00-22.00

zondag 17 november 15.30-17.30

concert 'Mijn Helden En Ik'

door Remco van de Weerdt

bijdrage €15,-

aanmelden: remcovandeweerdt/optredens

 

MIJN HELDEN EN IK
Een nieuw liedjes programma van Remco.


Remco is de muziek uit zijn jeugd nooit vergeten. In zijn nieuwe liedjesprogramma Mijn Helden En Ik zingt hij werk van onder meer Rob de Nijs, Toon Hermans, Liesbeth List en Herman van Veen.
Remco: “De liedjes die mijn ouders vroeger draaiden, de eerste plaatjes die ik zelf opnam op cassette bandjes, ik kom er steeds weer bij terug. De liedjes van mijn helden maakten toen indruk op me, maar passen ook bij wie ik nu ben. Bij sommige liedjes voel ik me zo thuis, dat ik die nummers ook heel graag zelf wil zingen voor publiek.”

 

Voor zijn programma Mijn Helden En Ik maakte Remco een selectie uit bekende en minder bekende liedjes. En hoewel hij zich vooral richt op Nederlandstalige muziek, eert hij in het programma ook de Zuid-Afrikaanse zangeres Laurika Rauch, door twee Nederlandse vertalingen van haar werk te zingen. Daarnaast zingt Remco ook wat nieuw werk, geschreven door tekstdichters, die hij ‘zijn helden van nu’ noemt.

 

Remco treedt met dit programma op in kleine, intieme theaterzaaltjes. Hij laat zich daarbij vergezellen door twee uiterst ervaren musici: zangeres en celliste Michelle Courtens en pianist Hubert-Jan Horrocks. Met hen werkte hij ook aan enkele albums.
De eerste muzikale uitgave van Remco betrof enkele jaren geleden een EP met liederen van Liesbeth List, gezongen in Limburgs dialect. Hierna volgden hoofdzakelijk Nederlandstalige uitgaven met werk van onder andere Benny Neyman. Samen met tekstschrijver Daan Bartels werkte Remco aan een album met uitsluitend nieuwe, eigen liedjes: Zoete Pijn.

Remco’s laatste wapenfeit is een EP waarop hij bekende en nieuwe teksten zingt van Belinda Meuldijk. Liedjes hiervan, veelal bekend van Rob de Nijs, krijgen natuurlijk ook een plaats in Mijn Helden En Ik.


Meer info: www.remcozingt.nl