zondag 4 juni 14.30-16.30

Nienke SoulSound in Concert & Singing Circle
bijdrage: €25,-

aanmelden en tickets: tickets

Medicine Music, Heart & Earth Songs

Kom, vier het leven met ons, geniet en verbind.

 

Een Muzikale Journey met meerdere elementen;
- Eigen Medicine Music van Nienke Soulsound, samen uitgevoerd met Anniek Francisca en Jim.
- Singing Circle waarin we samen verbinden door Heart Songs te zingen.

Nienke zingt en begeleidt zichzelf op piano, harmonium, mondharmonica en de Nada Tarangini.
Anniek is zangeres en samen met Nienke klinkt dit als een vocaal kunstwerk.
Multi-instrumentalist Jim speelt handpan, bas percussie, fluit en didgeridoo.


Over Nienke
Nienke is waar de muziek is.
"Ik schrijf eigen nummers en noem dit; Medicine Music. Dit is muziek met boodschappen over liefde, vertrouwen & overgave, overvloed, de kracht van de aanraking en de Wilde Vrouw.
Muziek als Medicijn.
De songs gaan over mijn levenspad en de dingen die ik tegenkom in het leven. De teksten geven je herkenning, laten je zien dat de thema's waar we tegenaan lopen zo universeel zijn. Je bent niet alleen in alles wat je ervaart en doormaakt. Delen is helen. Transformeert je schaamte naar kracht.
Met mijn Medicine Music wil ik je inspireren je leven te leiden vanuit voelen, te vertrouwen op je intuïtie en je leven te leven vanuit je kracht. Want dat is wie je in essentie bent.

Vanaf haar zesde speelt ze piano en vanaf haar tiende schrijft ze eigen nummers. In 2005 begon haar muzikale loopbaan on stage. Met haar toenmalige pop-rock band D'Anoukki trad ze op in binnen- en buitenland. Na een muzikale reis naar Gambia nam ze met de Gambiaanse rapper T-Smallz een reggae EP op, en toerde ze door Gambia.
In China deed ze een theatertour met toparrangementen van twee van haar eigen nummers. Dit voerde ze uit met een groot orkest, voor 4000 mensen.

Luister hier naar haar nieuwste song "Let Me Come Home' op Spotify

Over Anniek Francisca
"Ik ben mantra & heartsongs lover. Anniek Francisca (mijn doopnaam is Francis) kun je letterlijk vertalen als Grace en Freedom.
Mantra zingen kwam in 2020 in mijn leven tijdens een reis door Bali, op een moment dat mijn hart volledig op slot zat. Toen ik tijdens een Kirtan bijeenkomst de eerste klanken hoorde van het harmonium, stroomden de tranen over mijn wangen. Mijn hart brak open, ik werd tot in mijn ziel geraakt. Dat was het begin van een innerlijke reis terug naar mijn hart.

De Bhakti yoga en mantra teacher die toen op mijn pad kwam, zegt: ‘mantra’s and affirmations enchant our lives, reminding us to invoke Grace in everything we say and do’. En mantra betekent letterlijk ‘het bevrijden van denken’.

Zingen is altijd een belangrijk deel van mijn zijn geweest. Het maakt me gelukkig en het brengt mij stilte. Ik heb van alles gedaan op het gebied van zang, van musicalnummers tot pop- rock muziek, van samen met harmonieën op het podium staan tot in kroegen. Momenteel zing ik ook in een Americana trio (Idiot Wind)."

Over Jim
"Ook ik schrijf eigen muziek, voornamelijk instrumentaal en helemaal in dienst van diepe ontspanning.
'Meditative wereldmuziek' zo zou het omschreven kunnen worden.
Zolang ik me kan herinneren, speelt muziek een bijzonder grote rol in mijn leven. Als kind van 5 probeerde ik namelijk al drumstellen van potten en pannen te maken, omdat er gewoon getrommeld moest worden.

Toen uiteindelijk de handpan op mijn pad verscheen, voelde ik gelijk dat dit geen toeval was. De magie van dit bijzondere instrument heeft mijn muzikale reis enorm gestuurd.
Kort nadat ik mijn eerste handpan heb aangeschaft heb ik ook Orientale dwarsfluit leren bespelen. De wens om dit, in combinatie met basgitaar en percussie allemaal te combineren werd de geboorte van mijn solo project Breathing Rivers".

Praktische info
Je mag je eigen matje, kussen en dekentje meenemen zodat je het jezelf heerlijk comfortabel kunt maken.
Het concert en de Singing Circle zal zittend of liggend plaatsvinden op de grond.
Er zijn ook stoelen aanwezig voor de liefhebber.
Neem ook een bloem mee waarvan je de blaadjes af kunt scheuren en een waxine lichtje.

Voor meer info, kijk op:
www.nienkesoulsound.nl