groepssessie 'healing voor zorgprofessionals'

door Maartje Stroeken

bijdrage: €65,-

aanmelding via email: info@maartjestroeken.nl

 

Healing voor Zorgprofessionals

Groepssessie voor psychologen, vaktherapeuten, mindfulness trainers, opleiders, coaches, huisartsen, psychiaters, leraren, yoga- en dansdocenten

Heb je weinig energie? Kamp je met een hoge werkdruk of groot verantwoordelijkheidsgevoel? Ervaar je spanning, stress of een opgejaagd gevoel in je werk? Merk je dat je emoties overneemt van je cliënten of collega’s? Zou je meer vanuit je kracht & autonomie willen leven en werken? Of ben je gewoon benieuwd naar wat healing kan beteken voor jou als zorgprofessional?

Ook als zorgprofessional is het essentieel om vanuit balans te leven en werken. Dat kan echter knap lastig zijn in het huidige werkklimaat waarin de werkdruk veelal hoog oploopt. Het kan een katalysator zijn voor burn-out of vermoeidheidsklachten en het verlies van plezier, kracht & autonomie in je werk.

In de reguliere psychotherapie wordt er voornamelijk gekeken naar dergelijke klachten op cognitief- en gedragsniveau. Ik ervaar in mijn praktijk dat er bij de zorgprofessionals vraag is naar aanvulling. Graag bied ik dan ook een holistische benadering aan. Dat wil zeggen dat we kijken naar ons menszijn vanuit een cognitief, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel perspectief. Daarbij zien we dat er een sleutelfunctie is weggelegd voor het lichaam.

 

Ontdek de kracht van verbinding met je lichaam en ervaar je lichaam als ingang en bron voor heling.

Ervaar je lichaam als basis voor het toelaten, aanvaarden en doorvoelen van emoties, waarbij het lichaam je letterlijk “body” geeft om jezelf te gronden.

Ervaar je lichaam als anker om uit destructieve gedachten verhalen te blijven en met je aandacht aanwezig te zijn bij je ervaring in het hier & nu moment.

Healing voor jezelf, zodat je optimaal zorg kunt bieden aan je cliënten!

 

Mogelijke onderwerpen:

· Lichaam: hoe kun je het lichaam inzetten als krachtige “healing tool”?

· Vertalen: hoe kun je gedachten, emoties & fysieke sensaties bij jezelf en je client vertalen als richtingwijzers?

· Energie balans: hoe kan je als zorgprofessional werken met behoud van je eigen energie?

· Aandacht: hoe ervaar je de kracht van aandacht in het cliëntencontact?

· Protocollen: hoe kun je dat wat er in het moment nodig is voor je cliënten combineren met protocollen & programma’s?

· Intuïtie: welke rol speelt gevoel in het contact met je cliënten?

 

Hoe werkt het en hoe kan je jezelf erin bekwamen?

· Vragen: hoe stel je open en gerichte vragen om tot de kern te komen met je cliënt?

· Spiegeling: waarin houden cliënten jou een spiegel voor?

· Grenzen: wat is van jou en wat is van de cliënt?

· Autonomie & authenticiteit: hoe kun je werken vanuit je kracht en je unieke kwaliteiten?

· Compassie: wat is het verschil tussen meevoelen en meelijden? En hoe kun je werken vanuit verbinding met jezelf én je cliënt?

· Verlangen: wat is je diepste verlangen en potentieel in je leven en werk? En hoe kun je dit manifesteren en integreren in de dagdagelijkse praktijk?

· Spiritualiteit: welke rol speelt spiritualiteit voor jou in je leven en werk.

· Graag hoor ik wat er leeft voor jou!

 

Manier van werken:

Mogelijke oefenvormen zijn: (hart-)meditatie, mindfulness oefeningen, visualisaties, lichaamsbewustzijn, dans, beweging of zachte yoga, teken- en schrijfoefeningen, energetisch werken, sound healing en inquiry. Er is ruimte voor het stellen van vragen, delen van je ervaring en oefenen in healing vaardigheden met elkaar. Dat wat er écht belangrijk voor je is, zal er in de aandacht komen. Healing voor jou én: hoe jij dat zelf kunt overdragen aan je cliënten.

In deze groepssessie zal inzicht geven en analytisch denken hand in hand gaan met intuïtieve reading, energy healing, lichaamsgericht werken en spirituele begeleiding. Daarbij zal mijn opleidingsachtergrond in de mindfulness, cognitiefilosofie, neuroscience, moderne dans improvisatie en yin yoga aanvullend worden ingezet.

 

Ja, klinkt goed!

Voor meer informatie & aanmelding zie: www.maartjestroeken.nl

Graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Maartje Stroeken

 

Praktijk voor Healing & Training

www.maartjestroeken.nl

info@maartjestroeken.nl

06 42543362

 

© 2020 MAARTJE STROEKEN, TEKST & FOTO