groepssessie 'voeding en voldoening'

door Maartje Stroeken

bijdrage: €49,50

aanmelding via email: info@maartjestroeken.nl

 

In deze Groepssessie word je bewuster van je relatie met voeding, je lichaam, jezelf.

Hoe ziet jouw eetpatroon eruit? Zou je wat minder willen snoepen, jezelf juist meer lekkers willen gunnen of gewoon wat bewuster willen eten in plaats van ‘hap snap’ tussendoor? Ga je meer of minder eten als je je niet lekker of gestresst voelt? Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je liever vermijdt of weleens teveel van eet? Wat zie je in de spiegel? Zijn er lichaamsdelen of uiterlijkheden welke je wat meer zou willen accepteren? Zou je wat meer willen luisteren naar je honger- en verzadigingsgevoel? Vraagt een ziekte of allergie om een aangepast eetpatroon? Zou je wat meer in verbinding willen zijn met de oorsprong van voeding; waar het gezaaid, gegroeid, geoogst is? Heb je allerlei diëten geprobeerd, maar lukt het niet om ze vol te houden? Wil je wat kilo’s verliezen op een gezonde en duurzame manier? Of zou je gewoon wat regelmatiger willen eten?

Is je antwoord op een of meer van deze vragen “ja”, dan is dat heel normaal! Bijna elk mens herkent in meer of mindere mate wel een van bovenstaande aspecten in relatie tot haar/ zijn lichaam of eten. Het gaat er niet zozeer om hoe je daar vanaf zou moeten komen door strenger te zijn voor jezelf, maar hoe je vanuit bewustwording en liefde een eetpatroon kunt ontwikkelen zoals het past voor jou en je eigen lichaam. En hoe je jezelf kunt geven wat je echt nodig hebt.

 

In deze groepssessie word je bewuster van automatische gedachten en gewoonten die ten grondslag kunnen liggen aan bepaalde eetpatronen. Je ontdekt welke functie voeding voor jou vervult in het moment. Je ontdekt welke diepere behoefte daaronder ligt. En je ontdekt hoe jezelf werkelijk kunt vervullen. Zo leer je vanuit bewustzijn om te luisteren naar wat je lichaam echt nodig heeft én naar je diepere verlangens.

Je ervaart je relatie met je lichaam en eten op fysiek, emotioneel, energetisch én spiritueel niveau als ingang om dichterbij in verbinding met jezelf te komen.

Zo wordt eten weer voedend en kun je écht voldoening ervaren in je leven!

In de Healing Sessies ervaar je bewustwording, inzicht en verdieping. Kwartjes gaan vallen. Helderheid, rust & ruimte komt vrij. Vertrouwen en Liefde voor jezelf wordt voelbaar.

 

Stap voor stap: Healing. Heel worden. Gewoon, vollediger jezelf zijn!

 

Manier van werken:

Mogelijke oefenvormen zijn: mindful eten, (hart-)meditatie, mindfulness oefeningen, visualisaties, lichaamsbewustzijn, dans, beweging of zachte yoga, teken- en schrijfoefeningen en sound healing. Er is ruimte voor het stellen van vragen en delen van je ervaringen met elkaar. Dat wat er écht belangrijk is voor jou zal er in de aandacht komen. Graag werk ik ook in groepssessies met iedereen persoonlijk, waarbij de kracht van aanwezigheid van de groep verrijkend werkt. Ervaar verbinding met jezelf én verbinding met elkaar.

 

Healing voor jou en bovenal: hoe jij dat zelf kunt!

Uniek aan deze groepssessie is het inzichtgevende aspect: het biedt als het ware een kijkje in je diepere verlangens waarnaar je relatie met eten verwijst. Daarnaast ervaar je een oefening in eten met aandacht vanuit je hart. Voelen, ruiken, proeven van eten en verbinden met de oorsprong van voeding. Je neemt iets kleins lekkers mee voor jezelf.

In mijn manier van werken gaat analytisch denken en inzicht geven hand in hand met intuïtieve reading, energy healing, lichaamsgericht werken en spirituele begeleiding. Je ontvangt handvatten en richtingwijzers op maat in woorden, beelden, gevoel, symbolen, meditaties en oefeningen.