zaterdag 9 december 15.00-16.45

zondag 17 december 15.00-16.45

slotconcert Vocaal Ensemble Allegria

de toegang is gratis, een vrije gave wordt zeer gewaardeerd

aanmelden is noodzakelijk vanwege beperkt aantal plaatsen

aanmelden via mail: allegria@ziggo.nl of telefonisch: 0621152395

 

 

Een kennismaking met Vocaal ensemble Allegria

Vocaal ensemble Allegria is een gemengd vriendenkoor uit Meerssen dat in 2013 is opgericht door Richard Deckers. Het koor heeft zich tot doel gesteld om in de adventsperiode concerten te geven in verzorgingshuizen. Daarnaast  geeft het koor in deze periode enkele openbare optredens.   
Het repertoire bestaat uit meerstemmige advents- en kerstliederen in vele talen die a capella en met begeleiding van gitaar en piano worden gezongen. Bezoekers roemen de veelzijdigheid en de afwisseling in het repertoire. De huidige bezetting bestaat uit 4 sopranen, 4 alten, 4 tenoren en 3 baritons. Artistiek leider, dirigent, toetsenist en gitarist van het eerste uur is Luc Buise.

Na 10 jaar gaat Vocaal ensemble Allegria aan het eind van 2023 stoppen.
Luc Buise heeft aangekondigd Allegria te gaan verlaten om meer tijd te kunnen besteden aan zijn familie en aan zijn andere hobby’s. Daarop hebben de koorleden met pijn in het hart in meerderheid besloten om het vriendenkoor op te heffen. De meeste koorleden zingen al in een ander koor of maken daar een overstap naar. Ze blijven dus voor de koorwereld behouden.

Op zaterdag 9 en zondag 17 december 2023 om 15.00 uur geeft Allegria haar slotconcert in het Leopoldskerkje te Meerssen. In het verleden heeft Allegria meermaals in dit kerkje geconcerteerd omdat het zich door zijn grootte en akoestiek uitstekend leent voor dit ensemble. Het koor komt hier dan ook graag terug. Dirigent en koorleden blijven zich tot het laatst inspannen om alle uitvoeringen in 2023 tot een succes te maken, zodat er daadwerkelijk sprake is van stoppen op hun hoogtepunt.

Meer informatie over het koor vind je op de facebookpagina: Vocaal ensemble Allegria Meerssen